Impact van interprofessionele samenwerking in de wijk: hoe kun je dit meten?
Wat houdt het project in?
‘Hoe meet je de impact van interprofessionele samenwerking in de wijk?’ Een vraag waar nog geen ‘klip-en-klaar’ antwoord voor is.
Dit onderzoek richt zich op het verkennen van kansen en mogelijkheden om de genoemde impact te meten. Dat doen we door een methode in te zetten die ‘Group Concept Mapping’ heet. Hiermee hebben we allereerst input opgehaald bij gezondheidsprofessionals, onderzoekers, educatieve ontwerpers en ontwikkelaars. Zij hebben aangegeven wat volgens hun de toegevoegde waarde en de impact is van interprofessionele samenwerking. Deze input hebben we vervolgens gecategoriseerd en vertaald naar factoren die het meten van deze impact bevorderen of belemmeren.
Waarom wordt het project uitgevoerd?
Het project biedt meer inzicht in manieren om de toegevoegde waarde en impact van interprofessionele samenwerking (beter) te meten. Met dit inzicht kunnen gerichte vervolgacties en interventies worden voorgesteld en ontwikkeld. Dit vormt een basis om de impact niet alleen aan te tonen, maar ook om deze verder te optimaliseren en te vergroten.
In welke periode wordt het project uitgevoerd?
Dit project loopt in 2024 en wordt aan het einde van het jaar afgerond. Daarna zullen ook de resultaten worden gedeeld.
Welke partners zijn bij het project betrokken?
De Faculty of Educational sciences, afdeling Technology Enhanced Learning and Innovation (TELI) van de Open Universiteit en de lectoraat Interprofessionele samenwerking in de wijk, Wijkgerichte Zorg en Sociale Integratie (Leeratelier Interprofessionaliteit) zijn partners in dit project. Evenals MIK&PIW groep.
Meer weten over dit project?
Neem contact op met Nardie Fanchamps, via: Nardie.fanchamps@zuyd.nl