Inschrijven voor een opleiding
Zie jij Zuyd wel zitten? Mooi! We loodsen je snel even door het administratieve gedeelte. Meld je aan via Studielink, het landelijke informatiesysteem van Nederlandse hogescholen, universiteiten en DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Daarna ontvang je automatisch bericht van ons. Vanaf dat moment kun je de status van je in- en uitschrijving volgen.
Aanmelden via Studielink
Meld je aan tussen 1 oktober en 1 september, maar het liefst vóór 1 mei. Voor sommige opleidingen doorloop je een selectie om toegelaten te worden. En soms geldt bij deze opleidingen een deadline voor aanmelden, eerder dan 1 mei. Check dit bij de opleiding van jouw keuze.
Meld je aan via Studielink >
Zo meld je je aan in Studielink
- Stap 1: Log in
Woon je in Nederland? Log in met je DigiD. Heb je nog geen DigiD, vraag dan je DigiD aan. Dit duurt 5 werkdagen.
Woon je niet in Nederland? Vraag dan op Studielink een gebruikersnaam en wachtwoord aan.
- Stap 2: Doe een inschrijfverzoek
Kies voor 'nieuw inschrijfverzoek' en doorloop de stappen.
- Stap 3: Na je inschrijfverzoek
Wij ontvangen jouw aanmelding via Studielink en gaan daarmee aan de slag. We sturen je vervolgens een mail met daarin je studentnummer en een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Soms hebben we documenten nodig, zoals een kopie van je diploma of een legitimatiebewijs.
Vragen? Bekijk de hulppagina's van Studielink.
Studiekeuzecheck
Na aanmelding in Studielink ontvang je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck: jouw laatste check om te kijken of de opleiding echt bij je past.
Starten in februari
Bij sommige opleidingen kun je op 2 momenten starten: in september of in februari. Bij de opleidingen HBO-CT, ICT ad, Facility Management, International Business en Technische Bedrijfskunde kun je in februari starten. Bij je aanmelding voor de opleiding Hotel Management kies je zelf een instroommoment. Ook hebben we een aantal deeltijdopleidingen waar je in februari kunt beginnen. Ga daarvoor naar Zuyd Professional.
21+ toets
Voldoe je niet aan de toelatingseisen van de opleiding én ben je 21 jaar of ouder? Meld je dan aan voor een toelatingstoets, ook wel de 21+ toets genoemd. Of voer een toelatingsgesprek. De inhoud en lengte van de toets en het gesprek verschillen per opleiding.
Tijdens een testdag maak je verschillende schriftelijke testen, afhankelijk van de eisen van de opleiding. Ook vul je vragenlijsten in die inzicht geven in wat je kan, wie je bent en wat je wilt doen. De toetsen worden afgenomen door Profiel ASL in Sittard.
Kijk bij de opleiding van jouw voorkeur welke toelatingsvorm geldt en hoe je aanmeldt.
Al ingeschreven?
Als je je hebt ingeschreven, sta je vast te popelen. Spannend! Want dit is toch de start van een nieuw avontuur. En natuurlijk wil je dan zo veel mogelijk informatie om lekker te kunnen beginnen. Wanneer is de introductie? Welke studieboeken heb je nodig? En wanneer is de eerste lesweek?
Selectieopleidingen
Sommige opleidingen mogen aanvullende toelatingseisen stellen. Denk aan een auditie of een toelatingstest. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het beroep dat je gaat uitoefenen.