BRIGHT Festival belicht circulariteit en duurzaamheid
Sittard-Geleen. In de week van 12 tot en met 18 september kan iedereen ontdekken wat circulariteit betekent.
De hele week staan verschillende activiteiten op het programma. De onderdelen vinden verspreid door de gemeente plaats, zoals: een Turtle of Trash, de Community Cleanup, de Race of the Robots, Art Bins, Brightnight, het CHILL 1001 Ideeën Festival, een Kunstsafari en een 90’s Mega Party.
Tentoonstelling
Zuyd verzorgt op donderdag 15 september om te beginnen een tentoonstelling tussen 13.00 en 14.00 uur in de grote zaal van Zuyd in Sittard (Ligne 1). Daarna kunnen bezoekers van Circular economy for cities & more! ontwerpwerkplaatsen van Zuyd in Geleen en Heerlen zien en er zijn ontwerpworkshops van Fontys Hogeschool en de Katholieke Universiteit (KU) Leuven over circulaire steden en gemeenschappen. De toegang is gratis.
Presentaties en discussie
Ook de presentaties en discussie in filmzaal D121 van 14.00 tot 15.30 uur zijn gratis bij te wonen. Deze presentaties worden gegeven door dr. Cecilia Chiappini, dr. Nurhan Abujidi, dr. John van Oorschot en Herwin Sap. Chiappini is hoofd Master of Urbanism, aan Fontys en tevens onderzoeker bij de Faculteit Architectuur op de Campus Sint-Lucas van de KU Leuven. Abujidi is lector Smart Urban Redesign bij Zuyd en Van Oorschot en Herwin Sap zijn onderzoeker bij ditzelfde lectoraat.
‘Dominee van de duurzaamheid’
Om 16.00 uur staat de boekpresentatie van het boek ‘Dominee van de duurzaamheid' van Leen Zevenbergen op het programma. Dit is onderdeel van de collegereeks van Zuyd en CHILL. Entree is 25 euro, dat is inclusief het boek. Deze presentatie is gefaciliteerd door dr. Danielle Twardy en Natasja Verkooijen. Twardy is onderzoeker Innovatief Ondernemen en Employability bij Zuyd. Tickets voor de boekpresentatie zijn hier te bestellen.
Zo werken wij aan een duurzamere wereld
Bij Zuyd Hogeschool gonst het van de ideeën en initiatieven die bijdragen aan een duurzamere wereld. Met het programma Duurzaam Zuyd bieden we hieraan richting en ondersteuning. In dit programma geven wij onze duurzaamheidsambities vorm: we zorgen voor een integrale plaats van duurzaamheid in ons onderwijs, we verduurzamen onze bedrijfsvoering en we investeren in de vitaliteit van onze studenten en medewerkers. We zijn er nog niet, maar we werken hier iedere dag keihard aan. Op die manier zorgen we er als hbo-instelling voor dat onze studenten zich ontwikkelen tot goedopgeleide professionals. Professionals die de kennis en de vaardigheden hebben om vanuit hun vakgebied bij te dragen aan een duurzamere wereld.