Nieuws
Nieuws

Conferentie over onderwijs aan vluchtelingen

Onderwijs aan vluchtelingen in Zuid-Limburg. Daarover gaat de conferentie ‘Samen Sterk’ die Zuyd op 22 juni houdt met Universiteit Maastricht (UM), Vista College, Novo College, VluchtelingenWerk Nederland, gemeente Maastricht en verschillende andere partners.

Dit Netwerk Vluchtelingen en Onderwijs wil graag kennis en ervaringen delen met mensen die professioneel betrokken zijn bij vluchtelingen, asielzoekers en ontheemden. Zo willen ze nieuwkomers de kans geven zichzelf te ontwikkelen en mee te doen in de samenleving. “Dan leer je gebruik maken van instanties, weet je hoe diensten functioneren en hoe je contact met hen kunt leggen. Dat is belangrijk om je thuis te voelen. En een diploma is een sleutel tot succes op de arbeidsmarkt”, vertellen de organisatoren van de conferentie. Daarom zijn de thema’s die aan bod komen op 22 juni: onderwijs, participatie en werk.

Iedereen met interesse voor dit thema en geïnteresseerden die kennis willen maken met het Netwerk zijn uitgenodigd om naar de ketenconferentie Onderwijs en Vluchtelingen, ‘Samen Sterk’, te komen. De partners willen een bijdrage leveren aan de verschillende opgaven die er liggen.

De conferentie op 22 juni is van 13.30 tot 18.00 uur in de Faculty of Arts and Social Sciences van UM aan de Grote Gracht 90-92. Inschrijven kan online.