Nieuws
Nieuws

Afstudeerexpositie ‘The Beginning’ in festivalsfeer

The Beginning. De traditionele expositie van de afstudeerders van Maastricht Institute of Arts vindt dit jaar plaats in festivalsfeer op het Herdenkingsplein in Maastricht. De expositie is te zien van 6 tot en met 9 juli.

Aanleiding voor die festivalsfeer is het 200-jarig bestaan van Maastricht Institute of Arts. Tijdens het The Beginning Festival zullen jonge talentvolle finalisten van Kunstbende Limburg en talenten en vrienden van het Maastricht Institute of Arts optreden. Zij zullen muziek, woorden en performances delen met het publiek en aanvullend is er een divers aanbod van cocktails, drankjes en vegan gerechten.

Opening

De expositie opent op 6 juli om 19.30 uur. Direct daarna is de uitreiking van de Gilbert de Bontridder Prijs en de Mique Eggermont Prijs.    

Verbeelding

Tijdens hun eindexamenexpositie laten de afstudeerders zien hoe zij telkens met andere ogen naar de wereld kijken en erop reageren. Het motto van de expositie is: “Alles begint met… terugkeren naar de essentie: het oneindige in het eindige laten zien. Kortom, tonen hoe de werkelijkheid er óók uit kan zien. Alles begint met verbeelding.” Bezoekers kunnen hierover in gesprek gaan met de makers. De meest uiteenlopende werken zijn te zien zoals: performance, installatie, grafische vormgeving, illustratie, foto, film, geluidskunst, producten, materialen, object en theoretische reflectie.

Expositie bezoeken

Op vrijdag en zaterdag is The Beginning te bezoeken van 10.00 tot 20.00 uur en op zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Vertegenwoordigd zijn de volgende opleidingen: de Bacheloropleidingen Autonome Beeldende Kunst, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Interdisciplinary Arts, Vormgeving, Architectuur en Interieur, Design, Visuele Communicatie en de Masteropleiding Scientific Illustration. Meer informatie staat op de website van The Beginning 2023.