Nieuws
Nieuws

Toon lef en investeer meer en niet minder in het hbo!

Vandaag beginnen we bij Zuyd aan ons nieuwe hogeschooljaar. Wat fijn dat iedereen er weer is! We willen dan ook al onze studenten en collega’s weer van harte welkom heten, met een extra welkom voor onze nieuwe studenten en collega’s.

We zijn vastberaden om dit jaar weer mooie stappen te zetten. Bijvoorbeeld in de ontwikkeling van onze studenten en het onderwijsaanbod in het kader van Leven Lang Ontwikkelen.

Maar we kunnen als Zuyd en hoger beroepsonderwijs niet voorbij aan de forse bezuinigingen die gepland staan in onze sector en de invloed daarvan op studenten. Bezuinigingen die onbegrijpelijk zijn. Want bij uitstek het hoger beroepsonderwijs zorgt voor vakmensen en allerlei praktische oplossingen voor bedrijven en instellingen, waaraan in Nederland juist zoveel behoefte is.

Daarom doen we samen met alle 36 hogescholen in Nederland een oproep aan het Kabinet om geen langstudeerboete in te voeren en – samen met ons – een verstandige route te kiezen. Toon lef, investeer meer en niet minder in het hbo. Investeren in het hbo is direct investeren in de Nederlandse economie.

Ook roepen we het Kabinet op om het hoger beroepsonderwijs op een andere manier te bekostigen. Hanteer de behoeftes in de regio als basis en niet alleen maar studentenaantallen. Zo creëren we met ons allen brede welvaart in ons land.