Nieuws
Nieuws

Honderden scholieren praten met studenten op Onderwijsbeurs

Bijna 2000 scholieren bezochten de stand van Zuyd op de Onderwijsbeurs. Op 26 en 27 september was er soms geen doorkomen aan bij Zuyd. Scholieren stonden in de rij om vragen te stellen aan onze studenten in congrescentrum Koningshof in Veldhoven.

Misschien komt het door de kerstboom, het dartbord of toch die lege pizzadozen. Maar veel scholieren voelen zich deze vrijdagmiddag meteen thuis in de stand van Zuyd die is ingericht als foeilelijke studentenkamer.

Management en economie

Ook de moeder van Ellis Cuijpers (15). “Ik ben net aan mijn heup geopereerd. Dus even zitten.” Ellis ploft even later naast haar op de bank. “Ik ga straks een quiz maken. Dan weet je beter wat bij je past. Management en economie lijken me leuk. Ik heb nu bedrijfseconomie en economie in mijn vakkenpakket. Dus dat is handig want ik wil mijn eigen kledingzaak. Ik woon in Venray. Gelukkig niet zo ver van Sittard.”

Kinderverpleegkundige

Verderop luistert Lynn (16) uit Roermond naar Sten Huijben. Sten studeert Mens & Techniek | Biometrie en vertelt hoe hij voor cardiologen hartfilmpjes maakt. Lynn ziet zichzelf ook wel in een ziekenhuis werken. “Als kinderverpleegkundige. Dat zei ik als kind al toen ik vaak naar de kinderarts moest. Sten zei net dat het goed is om naar de open dag of een meeloopdag te gaan. Dus dat doe ik!”

Interieur en architectuur

Naveed Busby (15) kijkt om zich heen in de nagemaakte studentenkamer. Hij wil huizen ontwerpen en inrichten. “Ik teken zo graag dat ik er soms niet mee kan stoppen. Voor de inrichting van deze kamer geef ik een 3,5. Ik snap dat je hier geen dure meubels zet, maar dit is écht lelijk!” Zijn mogelijk toekomstige collega Loes vindt deze vintagestijl juist geweldig. Loes Cox (16): “Ik wil dat bloemetjestapijt wel hebben”, lacht ze. De opleiding over interieur en architectuur lijkt haar geweldig. “Ik heb er al veel over gelezen, maar praten met studenten is fijner. Ik zit nu in 5 havo en hopelijk volgend jaar in Maastricht.”

Makelaar

Kian Steur (15) gaat liever naar International Business (IB). Al helemaal na zijn gesprek met derdejaarsstudent IB, Evi Kweens. Kian wil makelaar worden. “Misschien in het buitenland. En Evi zegt dat IB dan een goede basis is omdat je les krijgt in het Engels. Daarna kan ik me verder specialiseren.” Kian geeft de inrichting van onze stand ook een voldoende. “Leuk met dat vloerkleed, zo krijg je een knus gevoel.”