Nieuws
Nieuws

Zuyd bezorgd over langstudeerboete voor studenten

Zuyd is bezorgd over de langstudeerboete die het Kabinet studenten wil opleggen. Elke student die meer dan 1 jaar studievertraging oploopt, moet straks 3000 euro extra betalen als het aan de regering ligt.

“Voor onze studenten wordt het hierdoor financieel moeilijker om hun hbo-opleiding succesvol af te ronden. En dat maakt het hoger onderwijs minder toegankelijk en vergroot de ongelijkheid in ons land”, zegt bestuursvoorzitter André Postema van Zuyd.

Vakmensen en oplossingen

Hij vindt de bezuinigingen onbegrijpelijk. Vooral omdat het hbo nou net zorgt voor vakmensen en veel praktische oplossingen. André: “En daar hebben bedrijven en instellingen in Limburg juist zo’n behoefte aan.”

Bezwaar

Daarom doet Zuyd actief mee met de landelijke campagne van de Vereniging Hogescholen ‘Ik maak bezwaar tegen de bezuinigingen op het hbo - Voor de toekomst van Nederland’. “Met alle 36 hogescholen roepen we het kabinet op om de langstudeerboete te schrappen. Blijf investeren in praktijkgericht onderzoek en blijf voldoende ruimte bieden voor internationale opleidingen”, zegt de bestuursvoorzitter.

Actie

Laat je stem horen als je het hiermee eens bent. Vul een bezwaarschrift in, volg de actie op Instagram of loop mee naar de Tweede Kamer op 7 november. De Landelijke Studentenvakbond houdt op 18 oktober een demonstratie tegen de kabinetsplannen. Op de site van de Vereniging Hogescholen staat meer info over de acties.