Nieuws
Nieuws

Stem op TREAT: Help ons de RAAK-award 2024 te winnen

Het project Beter bewegen door therapie op maat (kortweg: TREAT) is genomineerd voor de RAAK-award 2024. Dat is dé prijs voor praktijkgericht onderzoek. TREAT is een project van het lectoraat Voeding, Leefstijl en Bewegen. De vakjury bepaalt uit 6 genomineerde projecten de winnaar, maar er is ook een publieksprijs. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Over TREAT

Mensen met dementie, de ziekte van Parkinson of na een beroerte hebben vaak moeite met bewegen. Fysiotherapeuten helpen ze dan weer op weg. Via TREAT krijgen deze therapeuten nieuwe tools om hun werk nog beter te doen. Denk aan een handige kaartenset en een website vol video’s, tips  en achtergrondinformatie. “De kracht van het project ligt in de combinatie van praktische tools en wetenschappelijke inzichten. Fysiotherapeuten kunnen direct aan de slag met de kaartenset en de voorbeeldvideo’s, terwijl de website hen ook toegang biedt tot verdiepende kennis”, aldus projectleider en Melanie Kleynen.

TREAT is ontwikkeld samen met patiënten en fysiotherapeuten. Het materiaal is al getest in meer dan 500 behandelingen, en de resultaten zijn duidelijk: patiënten profiteren van betere ondersteuning die past bij hun persoonlijke situatie. Fysiotherapeuten kunnen hun aanpak verbeteren en patiënten zijn sneller weer op de been. “We doen al 20 jaar onderzoek naar motorisch leren. TREAT is het derde RAAK-project dat we uitvoeren rondom dit thema en ik ben er trots op dat al onze RAAK-projecten genomineerd zijn (geweest) voor de RAAK-award. Dat is een extra bevestiging van de kwaliteit van ons onderzoek”, zegt lector Susy Braun.

Stem jij ook?

De publieksprijs gaat naar het project met de meeste stemmen. Wil jij ons helpen deze prijs te winnen? Dat kan nog tot en met 27 november.

Meer informatie

Op de website van TREAT kun je meer informatie lezen over het project Beter bewegen door therapie op maat. Bekijk ook de factsheet over TREAT.